Idso

En liten tur till Karlstad

Kategori: Allmänt

Nu har det varit lite mycket hit och dit så ett tag sen jag skrev. Kloklippningen gick väll bra, dock tror jag inte riktigt på den där "brottanerochvardominantmetoden" så nu övar vi varje dag på mitt sätt. Tror det satte sina spår hos vetrinären för det är lätt panik innan hon lugnar sig. Bestämd fasthållning och mycket mutor tror jag på så hon helt enkelt vänjer sig att det inte är farligt att sitta fast, snarare smaskigt värre.

Jag har anmält oss till vår första utställning också. 25 februari åker vi till Karlskoga. Det är så skrämmande att jag blir supernervös bara av att tänka på det men det ska nog gå bra. Tror ni man kan få lugnande utskrivet för nervositet? Kommer behöva en elefantdos så får nog ringa Herr Veterinär och inte en vanlig Farbror Doktor.

Den här helgen kommer några av Dundras syskon att göra debut i utställningsvärlden. Nikki, Nala och Boris kommer till Karlstad på söndag och eftersom Karlstad är ett stenkast (möjligen två) från Örebro så åker vi dit och kikar. De kommer vara grymma och det ska bli fantastiskt kul att få träffa dom. Får hoppas att Dundraklumpen sköter sig för så där mycket hundar har hon aldrig någonsin sett på en och samma gång. Tjuvövning till Karlskoga helt enkelt. Bara att gå in i ett ridhus kommer nog bli spännande, får se om vi får släpa in henne. 

Här har ni Dundras syskon som vi kommer träffa på söndag (Dundra hoppar o skuttar av lycka)
Boris
Nala
Nikki & Inca (Inca=Halvstorasyster)

(Bilderna är snodda av Laila, Malin och Malin på facebook)

Klippa klor

Kategori: Allmänt

Det är så himla mysigt att äga världens bästa hund. Imorgon är det dags för valpkurs igen och då ska vi se om koppelgåendet sitter. Det är lätt hemma när det inte sitter en Dobberman och sprattlar bredvid. Upp till bevis helt enkelt.

Imorgon bär det av för kloklippning också. Helt plötsligt har hon fått för sig att bli typ panikslagen när vi ska klippa klorna på henne. Vi har inte klippt fel, gjort det typ en gång i veckan helt utan problem, lugnt och fint men för två veckor sen blev hon heltokig. Trotsåldern eller vad det nu är alla fall så blir hon som sagt heltokig. Det är svårt att klippa klor på en sprattlande hund så för att hon inte ska bli rädd av att vi klipper fel också så åker vi imorgon iväg till ett proffs. Det är värt 90 kronor ett par gånger för att hon ska inse att det inte är farligt, sen får vi fortsätta öva hemma. Tips mottages tacksamt!

Vinterdundra

Kategori: Allmänt


Foto: Carolin Söderberg