Idso

Lilla Smilla!

Kategori: Allmänt

I lördags hämtade vi ju som nedan skrivet våra små älskade bebiskatter.
Bumba är en kille full av liv som är helt fantastisk. Han busar och gosar om vartannat.

Lilla Smilla däremot mår inte alls bra. Det började redan i söndags, hon var lite avvaktande och åt dåligt. Är ju svårt att se om de äter när man har två men alla fall blev det tydligt när tisdagen kom att hon inte alls mådde bra. Efter samtal med mamma så visade det sig även att hennes två syskon var hemma och var dåliga. Vi hade hoppats in i det längsta att hon bara hade hemlängtan men icke sa nicke!

Då internet är bra till mycket så verkade alla symtom tyda på Kattpest. Läs mer om detta här: http://www.katt.nu/SLUkattpest.htm

Efter ett samtal med fru veterinär så verkade oddsen låga då vi ju inte hunnit försäkra Smillan. Inget försäkringsbolag försäkrar en sjuk katt! Enligt henne fanns det inget botemedel mot denna sjukdom utan det enda som man kunde göra var att lägga in henne med dropp och hoppas att det hjälpte med vätska. Slutnota ca 20 000? Rena rama rånet och så mycket skulle jag tyvärr aldrig lägga på en katt. Hon tyckte alla fall att vi skulle se till att mata henne regelbundet (ca var tredje timma!) och se till att hon drack för det gör hon minsann själv tack och lov!
Sen blev det igår och hon var så pass dålig att både jag och Niklas kände att det kanske fick räcka med lidande för lillkissen. Vetrinären skulle det tas kontakt med så fick hon avgöra!
Det blev inte riktigt som vi tänkt oss då hon imorse kom upp och busade lite i sängen 2 gånger och dessutom åt lite mat. Det var väldigt lite men ändå en så stor förbättring då vi de andra dagarna fått lösa upp mat i vatten och sprutat i det i munnen med spruta.

Tänkte strunta i veterinären idag men när Niklas var hemma kräktes Bumba flera gånger. Livrädd blir man ju att han också ska bli sjuk så tog genast kontakt med vetrinären igen. Denna gången ringde jag till Annalysen istället för Hund o Kattkliniken då jag kanske inte tyckte att föregående talare var så trevlig.

Fick nu ett helt annat besked om Smillas tillstånd. Enligt henne var chansen minimal att katterna drabbats av kattpest då i princip alla kattungar dör det första dygnet utan att man ens hinner märka att de är sjuka. Att tre kattungar skulle överlevt en vecka med kattpest var i princip noll! Hon tyckte vi skulle pröva ett medel som heter Pro-Kolin som dämpar diareer och binder vätskan i kroppen. Niklas är på väg dit med sopbilen och inhandlar detta dyra medel som förhoppningsvis ska göra vår lilla Smilla frisk!
Bumba är i god kondition om man bortser från att han spydde och vetrinären Elisabet tyckte vi inte skulle oroa oss allt för mycket för honom så jag hoppas vi ska slippa det!
Nu är det snart lunchrast och jag ska cykla snabbt som attans hem och få lite vätska/mat i Smilla.

Ikväll blir det biomys med bästaste Hanna! Blir bra att få något annat att tänka på! Dessutom har hon med sig Victor hem till oss så jag får mysa lite bebis också innan Stefan tar honom med sig hem.

Håll tummarna för mina kissar och för att muntra upp Smilla lite så kan ni ju kanske rösta 5 stjärnor på henne här. Då skulle hon nog bli glad :) http://kattensdag.se/2009/smilla-4/


KOMMENTARER:

 • Christine säger:
  2009-11-13 | 13:02:10
  Bloggadress: http://kirsten.blogg.se/

  Åh så skönt att höra att lilltjejen är på bättringsvägen :)

 • Sara säger:
  2009-11-14 | 13:03:04
  Bloggadress: http://sarawessberg.blogg.se/

  Där har vi lilla modellkatten =)

 • M säger:
  2009-11-16 | 02:39:52

  hund och kattkliniken kan ta sig någonstans! hade jag lyssnat på dom hade min kisse varit död nu!

Kommentera inlägget här: