Idso

Mandel och saffranskakor med vit choklad

Kategori: Allmänt



Ingredienser

100 g mjukt smör
100 g Odense mandelmassa
3 st ägg
1 påse saffran
100 g Odense vita chokladknappar
1,5 dl vetemjöl
1/4 riven citron
1 knivsudd salt
Pärlsocker till topping


Gör så här
1. Sätt ugnen på 160°.
2. Arbeta samman smör, salt, saffran och mandelmassa i matberedare.
3. Tillsätt äggen ett i taget.
4. Sikta ner vetemjölet i massan. Avsluta med att vända ner citronskalet och chokladknapparna.
5. Klicka upp smeten i madeleineformar (ser ut som snäckor i rad. Finns på IKEA) eller i små knäckformar.
6. Dekorera varje kaka med pärlsocker. 7. Baka av i 8 minuter, tills kakorna är gyllengula


Älskar dom här kakorna. Jättelätta att göra och hur goda som helst!
Kommentera inlägget här: